Return to site

 

12 tips & tricks i OneNote och OneNote

 

12 tips & tricks för att jobba effektivt i OneNote

1. Hämta text från bilder i OneNote

Hämta text från bilder i OneNote

Genom att högerklicka på en bild och välja funktionen Kopiera text från bild i OneNote kan du hämta texter ut från bilder till Urklipp så att du sedan kan klistra in och använda texter i från bilder var som helst.

2. Sök efter text i PDF dokument som du infogat i OneNote

Sök efter text i PDF dokument som du infogat i OneNote

Genom att infoga PDF-filer som utskriftbilder, går det att söka på texter inne i PDF dokumentet.

Du kan söka på ord på aktuell sida, i aktuellt avsnitt, i aktuell anteckningsbok eller i alla dina anteckningsböcker.

3. Konvertera handskriven text till maskinskriven text i OneNote

Konvertera handskriven text till maskinskriven text i OneNote

Om du har en pekskärm eller ritar för hand i OneNote går det att markera texten och konvertera den till maskinskriven text. OneNote har inbyggd OCR funktion.

OBS! Skriv inte för med för stora bokstäver, då tror OneNote att du ritar istället.

4. Använd OneNote som skrivare

Använd OneNote som skrivare

När du är på en hemsida går det ofta att välja Skriv ut, välj OneNote 2013 som din skrivare och spar papper och miljö genom att lagra dokumenten i en OneNote anteckningsbok.

Texten i dokumenten blir dessutom sökbar.

5. Skapa och dela inköpslistor i OneNote

Skapa och dela inköpslistor i OneNote

Om du behöver hjälp med dina inköpslistor, kan OneNote hjälpa dig. Flera kan vara inne i samma anteckningsbok och på så sätt går det att skapa delade inköpslistor med hjälp av Att-Göra taggar där det går att bocka av poster, när du delar listan med flera över nätet.

OneNote är gratis!
Ladda ner från www.onenote.com och installera på upp till 5 enheter. Du behöver bara ett Microsoft Live eller Hotmail konto. 

6. Spela in ljud och video med OneNote

Spela in ljud och video med OneNote

Visste du att du kan spela in ljud och video med OneNote – du slipper där med använda ett externt program och sedan bädda in den i din OneNote-anteckningsbok, även om det naturligtvis går.

Om du samtidigt gör anteckningar, under ljud eller en video inspelningen, skapas det tidsstämplar i filen. Detta innebär att under uppspelning av ljud eller en video-filen kommer anteckningarna bli upplysta, vid den tidpunkt du gjorde dem.

7. Infoga ett Excel-kalkylblad i OneNote

Enkel att infoga ett Excel-kalkylblad i OneNote

I OneNote kan du infoga alla typer av information så som bilder, ljud, videos, länkar, PDF ’er, inklusive andra Office-filer.

Att infoga ett Excel-kalkylblad i en OneNote anteckningsbok, är ett bra sätt att skapa en kopia av Excel-kalkyler för att visa i OneNote, så du slipper att växla fram och tillbaka mellan program.

8. Använd OneNote för att ta snabba mötesanteckningar

Använd OneNote för att ta snabba mötesanteckningar

OneNote är ett användbart verktyg för att skapa att göra-listor (och inköpslistor) och bifoga andra typer av filer. Du kan även använda OneNote för att utföra en oundviklig uppgift: mötesprotokoll. Det finns färdiga protokollmallar att utgå ifrån eller så kan du skapa dina egna.

9. Mejla dina OneNote-anteckningar med ett klick

Mejla dina OneNote-anteckningar med ett klick

OneNote gör det enkelt att dela– och inte bara dela anteckningar via OneDrive. På menyn finns ett menyval, som omedelbart skapar ett e-postmeddelande av dina anteckningar, om du har med sådant som bilagor eller mötesdeltagare, tar OneNote med allt i ditt e-postmeddelande.

10. Ta skärmdumpar med OneNote

Ta skärmdumpar med OneNote

OneNote kan hantera många olika typer av anteckningar som du kan samla på din anteckningssida.

OneNote kan mer än bara infoga bilder, programmet kan även ta skärmdumpar (print screens) och skapa skärmurklipp.

Tar du ett skärmurklipp från en webbsida får du inte bara med bilden, utan även en länk till den sidan du hämtade bilden ifrån.

11. Skapa länkar i OneNote: på tre sätt

Skapa länkar i OneNote: på tre sätt

OneNote går det att lägga till länkar på flera sätt i dina anteckningar, du kan länka till webb sidor, andra filer och även andra platser i en OneNote-anteckningsbok.

12. Ändra standard teckensnitt och storlek i OneNote

Ändra standard teckensnitt och storlek i OneNote

Ändra standardinställningar för dina Office-program, så du sparar tid (och irritation). Via menyn Arkiv, Alternativ kan du ändra standard teckensnitt och storlek, så du följer ditt företags grafiska profil.